Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Flott skitur i fantastiske omgivelser inn Grøvdalen til Hoemskaret og videre opp ryggen før det bratte toppartiet på Juratind.

 

Litt avhengig av når på året en går turen starter en enten ved bommen innerst i Grøvdal, eller ved Rabben på når veien åpnes på vårparten (siste året var vegen brøytet til Rabben på vinteren). Turen her er beskrevet fra Rabben.

Parker ved hyttefeltet på Rabben (bomveg). Følg sommersti merket til Svartvassbu. Sent på sesongen kan det være at en må bære skiene et stykke i begynnelsen. Kryss langs merket løype opp gjennom skogen, og når en passerer skoggrensa videre langs flate slakt innover dalen.

Etter det flate partiet kommer et kort bratt parti som leder opp til en ny stor flate. Etter denne flaten kommer det lengste og bratteste partiet. Kryss først litt til venstre og deretter mot venstre til det legger seg. Fortsett mot høyrekanten av skaret og slakere terreng. Like før skaret ta av opp til høyre og rund selve toppen mot øst ved å krysse helt i overkanten av breen.

Øverste delen av breen er flat og leder mot en markert renne som leder opp til selve ryggen før toppen av Juratind. Bestigning av selve toppen krever klatreutstyr med isøks og stegjern. På denne turen bør man bruke guide eller turfører om man ikke er kjent med turen. Området er rasutsatt. Hold avstand til østveggen på Juratinden, her kan det rase jevnlig når sola står på.

Mer info på romsdal.com

Husk! Dette er en kort beskrivelse av turen. For mer informasjon om denne og andre toppturer i området kjøp boka ” Toppturer i Romsdalen ” av Halvor Hagen . Her finner du bla. toppturtips og nyttig informasjon om lokale vær og føreforhold. Det er anbefalt at man kjøper kart og ytterligere beskrivelser av turene og området .

gjuratindP1000410_

Juratind - Photo: Romsdal.com

Toppturer_i_Romsdal

Great touring map for Rauma. 1:50 000
Great touring map for Rauma. 1:50 000