Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Kjøsen 1130 moh- Måndalen- Utradisjonell topptur på ski, men som går i fint terreng og etterhvert langs en rygg opp til toppen av Kjøsen.

 

 

kjøsen

Parker ved starten på bomvegen til Skarsetra. Følg vegen oppover til parkeringsplassen etter Skarsetra. Ta av på veg ned til elva, og kryss denne. Kryss oppover småskogen og ta sikte på den tydelige ryggen som går oppover mot Kjøsen.

Hold til høyre for ryggen i starten og følg denne opp til fortoppen til Kjøsa, herfra er det slakt innover et stykke før det blir litt bratt opp siste stykket til toppen.

Ved gode snøforhold er det mulig å kjøre ei bratt renne ned på nordsiden og ned til utgangspunktet. Hvis ikke kan en følge samme vegen tilbake.

Mer info på romsdal.com

Husk! Dette er en kort beskrivelse av turen. For mer informasjon om denne og andre toppturer i området kjøp boka ” Toppturer i Romsdalen ” av Halvor Hagen . Her finner du bla. toppturtips og nyttig informasjon om lokale vær og føreforhold. Det er anbefalt at man kjøper kart og ytterligere beskrivelser av turene og området .

Great touring map for Rauma. 1:50 000
Great touring map for Rauma. 1:50 000
Toppturer_i_Romsdal
Toppturguiden for Romsdalen av Halvor Hagen

 

 

 

kjosen

P1000410_