Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Kjøvskardstind- Isfjorden- Flott topptur til nabofjellet til Kirketaket, men ikke så kjent. Litt lengre tur og med enda flottere utsikt. 1552 moh.

Denne turen er beskrevet fra Øvre Kavli, de siste årene er det også blitt populært å gå en mer direkte rute opp fra Grøvdalen. Fra Kavli er det normalt kjørt opp spor helt til hytta ved Husnebba.

Parker ved Øvre Kavli og følg vegen opp til Kavlisetra. Fra Kavlisetra hold slakt innover til venstre, og følg til venstre for elvedalen som slynger seg mot Husnebba.

Like før Husnebba (200 m) ta av til venstre oppover mot ryggen til venstre for botnen. Ryggen er litt brattere, men normalt mer avblåst og lettere å få. Følg ryggen nesten helt til toppen, den er brattest i starten, men jevnt bratt og med et par avsatser med slakere parti.

Like før toppen skrå mot høyre og deretter til venstre igjen like under fjellpartiet på toppen. Her kan det ofte være avblåst og avhengig av forholdene kan det være best å gå uten ski de siste 50 metrene til toppen. På toppen er det utrolig flott utsikt i alle retninger, vær forsiktig med skavl like bak varden.

Ned igjen er det vanlig å følge botnen der det ofte ligger mer løssnø, men det er viktig å sjekke forholdene.

Mer info på romsdal.com

Husk! Dette er en kort beskrivelse av turen. For mer informasjon om denne og andre toppturer i området kjøp boka ” Toppturer i Romsdalen ” av Halvor Hagen . Her finner du bla. toppturtips og nyttig informasjon om lokale vær og føreforhold. Det er anbefalt at man kjøper kart og ytterligere beskrivelser av turene og området .

You follow the south-west ridge to the summit. Photo: Romsdal.comP1000410_

The ultimate guide for ski touring in Romsdalen
The ultimate guide for ski touring in Romsdalen

Toppturer_i_Romsdal