Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Raumabanen – Europas vakreste togreise! – ifølge «Lonely Planet.»
En vill og vakker opplevelse i rå urnorsk natur!

Kommer du til Romsdalen med toget, får du en flott opplevelse med på kjøpet! Raumabanen gir deg en unik mulighet til å komme tett på et av de mest spektakulære naturområdene Norge har å tilby. Raumabanen sto ferdig i 1924, og er en av de vakreste, villeste og mest fotograferte jernbanestrekningene i verden! ©Leif J Olestad-Sælsbrua-Raumaelv
Opplevelsen kan kombineres med en togreise på Dovrebanen, mellom Oslo og Trondheim. Er du allerede i Møre og Romsdal, kan du velge å ta en kortere togtur fra Åndalsnes til Bjorli, en fantastisk tur fra fjord til fjell på én time.Den 114 km lange strekningen fra Dombås til Åndalsnes kjører gjennom et svært variert og kontrastfylt landskap, forbi Lesjaskogsvatnet som er et av svært få innlandsvann i verden med elveutløp på hver side! Harry Potter sin siste film brukte Raumabanen og Lesjaskogsvatnet som kulisser under innspilling av Halvblodsprinsen, nærmere trolldom kommer du ikke! Sterke, klare farger og ren, frisk luft så langt øyet kan se. Du vil oppleve alt fra stupbratte fjell som faller loddrett ned i dalbunnen og majestetiske, spisse alpetinder, til vakre, frodige dalsider som smyger seg opp mot store, runde fjellplatåer og videre innover uberørte nasjonalparker med store villreinstammer. På Bjorli er det et flott turterreng for fotturer i fjellet, sommer og høst, og om vinteren gode forhold både for langrenn og alpint. Bjorli er kjent som en av de mest snøsikre stedene i Norge!

Raumabanen bruker begge sider av dalen ved Verma for å klatre ned til bunnen av Romsdalen, toget kjører gjennom vendetunnellen der toget snur inne i fjellet og kommer ut 19 meter nedenfor! Videre kjører toget over Kylling bru, som er en av de store ingeniørkunstene på denne jernbanestrekningen, og et yndet fotomotiv fra Romsdalen. Toget har store panoramavinduer og du kan lene deg godt tilbake og nyte utsikten. Du får en spektakulær utsikt mot Trollveggen, Europas høyeste loddrette fjellvegg. Toget tar deg over hele 32 broer. Den nydelige smaragdfargede lakseførende Rauma elv er både snill og vill – i det ene øyeblikket renner den stille nedover, omkranset av hvite små sandstrender, for plutselig å boltre seg fritt ned bratte juv i en forrykende fart. Planlegger du neste sommerferie nå? Om sommeren, fra slutten av mai til slutten av august, får du en ekstra opplevelse på Raumabanen. På de mest spektakulære stedene vil toget kjøre ekstra sakte, og på den berømte Kylling Bru og ved Trollveggen, vil toget stoppe helt, slik at du kan ta flotte bilder.

Sett av noen dager, og du kan kombinere togtur på Raumabanen med rundturen Best of the fjords, der du får oppleve jugendbyen Ålesund, vakre Geirangerfjorden, Geiranger by, og bussturen på det Golden route, med stopp på Ørnesvingen og Trollstigen på vei tilbake til Åndalsnes.
Rutetider for NSB Raumabanen og billetter 
For kjøp av billetter til de ordinære togavgangene gå inn på NSB sinde sider.

Excursion_Bjorli_musk_ox
Utstoppet moskus på Bjorli stasjon.
Rauma_Railway_Leif Johnny Olestad 2014 (28)_1
Dramatiske Trollveggen.