Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

En av de tradisjonelle toppturene i Romsdalen, går fra parkeringa på Skorgedalen til toppen av Skarven og har flott nedkjøring .

En av de korteste turene i området, men likevel en klassiker. Lett tilgjengelig, flott utsikt og nesten alltid flott nedkjøring med god snø. Fjellet kan sees i nordvestlig retning fra Åndalsnes sentrum.Skiltet avkjøring til Skorgedalen til høyre fra RV 64 mellom Isfjorden og Åfarnes. Parkering ved Rauma Skisenter i Skorgedalen. Parker på parkeringsplassen ved Skorgedalen (bomveg). I enden av parkeringsplassen ta av innover på skrå opp mot venstre. Normalt følger sporet opp den gamle slalomløypa bak Kjerringhaugen, men det er også mulig å følge ryggen til venstre for elvedalen (eller krysse midt i mellom).
Følg sida opp i botnen under Skarven. Herfra er det vanlig å krysse opp venstre flanken til like før ryggen, og så følge like under ryggen til skaret like før toppen. Herfra

følger ryggen opp til toppen. Vær oppmerksom på at det ofte kan være skredutsatt i lesiden under skaret før toppen.
Ned igjen følger en normalt ned hovedflanken, gjerne like innom kanten mot Skorgedalen.

Mer informasjon på romsdal.com
Se denne filmen fra topptureventyret Skarven i Skorgedalen

For mer informasjon om denne og andre toppturer i området kjøp boka ” Toppturer i Romsdalen ” av Halvor Hagen . Her finner du bla.toppturtips og nyttig informasjon om lokale vær og føreforhold.

Toppturer_i_Romsdal
Boka «Toppturer i Romsdalen»

The ultimate guide for ski touring in Romsdalen

skarven