Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Her vil det etterhvert komme informasjon om fjellturer sommeren 2017…

Men Trollstigen og fjellene rundt bør også besøkes på våren, like etter Trollstigvegen åpner, da dette området er fantastisk for skikjøring. Følg med på Vinter i Romsdal for beskrivelser av toppturer og oversikt over guider.

En fantastisk tur opp til kanten av Trollveggen. Fra Stabbeskaret ser du loddrett ned i Romsdalen. Bli med på en guidet tur, der du samtidig får høre historien til Trollveggen og fjellene rundt.
Bli med guide fra Friluftslek til Stabbeskaret ved Trollveggen. Benytt muligheten til å bli guidet av lokalkjent og erfaren guide.

Vi krysser elva ved kafebygningen, og går mot utkikksplassen. Stien tar av mot høyre, oppover fjellet, mot Stigbotnhornet. Kort bratt parti sikret med kjetting leder opp til et platå med en god sti som leder inn mot elva som kommer fra Stigbotn.

Bratt oppstigning til høyre for elva leder opp til Stigbotn. Herfra er stien tydelig merket med varder. Følg høyrekanten av Stigbotn først, før den krysser over ura til venstrekanten av Stigbotn. Herfra er det slak stigning oppover til en rygg som følges innover til ei ny grov ur med bratt stigning. Følg vardene opp gjennom ura til terrenger legger seg litt igjen. Følg en senking i ura videre oppover til en ser baksiden av Trolltindene. Herfra følges dalen over en liten bre, og deretter ura til venstre for breen videre innover til frokostplassen. Frokostplassen ligger helt på kanten til venstre i laveste punktet før det går opp igjen mot Trolltindene.

Fortsett oppover ryggen mot Semletind og opp i skaret (laveste punktet) mellom Semletind og Stabben.

Se også turbeskrivelse på Romsdal.com

Turen er satt opp på utvalgte dager i perioden 8. juli – 11. august 2016.

Prisen på kr 750 inkluderer buss tur/retur Åndalsnes – Trollstigen og guiding på hele turen. Se bookingkalender for aktuelle turdager!

Buss fra Åndalsnes stasjon kl 08:20 og retur fra Trollstigen kl 14:45.

Turtips:

  • Gode fjellsko- terreng med endel ur og stein.
  • Nok mat og drikke.
  • Ekstra klær- varmt og vindtett, da det kan være skiftende vær i området.
  • Kjøp turkart over Romsdalsfjella på Romsdal booking