Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Flott fottur inn til Norges mest dramatiske utsikt. Turen starter ved Trollstigen og ender opp på Stabbeskaret, på kanten av Romsdalen med den villeste utsikten fra 1430 meter over havet.

Flott fottur inn til Norges mest dramatiske utsikt. Turen starter ved en av Norges største turistattraksjoner, Trollstigplatået. Herfra går turen på nedsiden av Stigbotthornet, med en spektakulær utsikt mot Trollstigen og Isterdalen.

Turen er merket på røde varder oppover. Halve turen går i ur, så et solid fottøy som beskytter ankler er helt nødvendig.
Dette er en tung tur, og du skal være fjellvant for å gå denne turen. Er du usikker er det å anbefale å ha med en fjellfører på turen inn til Stabbeskaret. Turen går i bratt steinur det siste stykket. Utsikten når du kommer frem er verdt alt slitet! Stort heftigere kan det ikke bli når du ser ned den loddrette fjellveggen ned mot Romsdalen, 1430 meter over havet.

Start ved parkeringsplassen på Trollstigen Cafe, følg rampen ned mot det borterste utsiktspunktet. Før du kommer så langt går den en sti oppover fjellsiden merket med rødt, skiltet mot Stabbeskaret på toppen. Enkelte steder er det plassert kjettinger. Første del av turen går mot Stigbotnvatnet, og dette er en jevnt bratt stigning. Kryss elva i steinur, og fortsett oppover en ny stigning i ura. Deretter følger et flatere parti der du ser Trolltindene. Fortsett stien forbi noen små fjellvann, følg de merkede vardene helt opp til Stabbeskaret. Her venter en utsikt som du aldri har sett maken til!

Turen er ca 4,5 km lang inn til Stabbeskaret. Tidsbruken er forskjellig, men med jevnt godt tempo og korte pauser bruker man ca 3 timer en vei.

Det er også en flott tur å gå videre fra Stabbeskaret og bort til Bruraskaret, kjent som utspringssted for basehopp før det ble forbudt. Dette er en mer krevende tur med en luftig passasje, og en fjellfører er absolutt å anbefale.

Les mer om turen til Stabbeskaret på Romsdal.com