Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Trollstigen er Norges fremste turistvei-ikon, og byr på spektakulære opplevelser i hver av de 11 hårnålssvingene som slynger seg opp etter fjellsiden. Partier av veien er hogget ut i fjellet, andre deler er bygd opp med steinmurer. Veien krysser den frådende Stigfossen med en imponerende natursteinbro.

Trollstigen fyller 80 år i 2016, og ble første gang åpnet av kong Haakon den VII den 31. juli 1936.

Vegstrekningen Trollstigen – Geiranger, også kalt the Golden Route,  fikk i 2012 status som Nasjonal Turistveg. 18 vegstrekninger fra Varanger i Nord til Jæren i sør i Norge ble i 2012 åpnet som Nasjonal Turistveg med fokus på å vise fram norsk arkitektur og vegbyggerkunst.

Mer om Nasjonale turistveger på: NasjonaleTuristveger

Trollstigen er Norges mest besøkte turistvei. I de bratte fjellsidene gjør Trollstigvegen 11 svinger oppover til Stigrøra (858 m.o.h.). Noen steder er vegen hugd inn i fjellet, andre steder er den bygd opp med steinmurer. Veien krysser Stigfossen med en imponerende natursteinbro. Langs turistvegen finnes flere overnattings- og spisesteder og på toppen ligger helt nye utsiktspunkter.  Den nye Trollstigen Kafe  åpnet sommeren 2012. Vegen åpnet første gang sommeren 1936.

Se den spektakulære filmen over Trollstigen:

Trollstigen – FV 63 åpner vanligvis i midten av mai måned og stenger i oktober, avhengig av vær og føreforhold.

For informasjon om Fv 63 over Trollstigen: Statens vegvesen

For mer informasjon om Trollstigen og turstier i området besøk turportalen www.romsdal.com