Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Den dramatiske Trollstigen slynger seg opp den bratte fjellsiden gjennom 11 hårnålsvinger, og kan ta pusten fra noen og enhver. 

Trollstigen er Norges fremste turistvei-ikon, og byr på spektakulære opplevelser i hver av de 11 hårnålssvingene som slynger seg opp etter fjellsiden.  Partier av veien er hogget ut i fjellet, andre deler er bygd opp med steinmurer. Veien krysser den frådende Stigfossen med en imponerende natursteinbro.

Vegstrekningen Trollstigen – Geiranger, også kalt the Golden Route, er en del av Nasjonal turistveg Geiranger – Trollstigen.

Trollstigen viewpoint - Foto: Trollstigen Camping og Gjestegård
Trollstigen viewpoint – Foto: Trollstigen Camping og Gjestegård

Trollstigen er Norges mest besøkte turistvei. I de bratte fjellsidene gjør Trollstigvegen 11 svinger oppover til Stigrøra (858 m.o.h.). Noen steder er vegen hugd inn i fjellet, andre steder er den bygd opp med steinmurer. Veien krysser Stigfossen med en imponerende natursteinbro. Det var en imponerende ingeniørkunst utført av de mange veiarbeiderne som hadde sin farefulle arbeidsplass her. Arbeidet ble påbegynt for mer enn 100 år siden, og takket være den hederlige innsatsen til arbeidsfolkene har kjøretøy kunnet ta seg frem på Trollstigen i mer enn 80 år! Veien ble offisielt åpnet med en høytidelig seremoni av Kong Haakon i 1936. Langs turistvegen finnes flere overnattings- og spisesteder og på toppen ligger helt nye utsiktspunkter. Den nye Trollstigen Kafe åpnet sommeren 2012.

Les mer om den dramatiske historien til Trollstigen i Trollstigenbrosjyren

Besøk også Trollstigen Camping og Gjestegård, ved foten av Trollstigen. Her er en rikholdig kafé, souvenirshop, is-kiosk og et flott uteområde med lekeplass for barn.

Trollstigen som utgangspunkt for fjellturer

Trollstigen er et flott utgangspunkt for flere flotte fjellturer, sommer og vinter. Her er det ofte flotte forhold for toppturer på ski til langt ut i juni. Mange spektakulære fjellturer med ulike vanskelighetsgrader kan gås fra Trollstigplatået.

Bispevatnet – relativt enkel tur til brevann like overfor Trollstigen. (1 time t/r).

Kløvstien (Anbefales å starte fra foten av Trollstigen og gå opp til platået). Middels krevende tur i ulendt og bratt terreng. 2 – 3 timer en vei. Enklere, men flott, er å gå kortere etapper av Kløvstien, nede i Isterdalen, eller på toppen av Trollstigen.

Stabbeskaret til toppen av Trollveggen – Krevende tur, men fantastisk opplevelse å se loddrett ned Trollveggen. For egen sikkerhet anbefales det å gå turen med guide, da man er i et krevende terreng, med utsatte partier, mye ur, og store steinblokker. Navigering etter varder deler av turen. Guidede turer gjennom sommeren. 3- 4 timer en vei.

Mannen – Middels krevende tur. Flott, og mildere fjelltur enn Stabbeskaret. 3 – 4 timer en vei.    

Bli med på en guidet fjelltur

Friluftslek tilbyr guida turer til flere av de kjente fjellene i Trolsltigen. Du føler deg trygg, i tillegg til at du får dem interessante historien om fjellene du ser fortalt av en lokal, profesjonell guide med nødvendig lokalkunnskap. Friluftslek kan også skreddersy opplegg for større og mindre grupper som vil på tur. Kontakt Friluftslek eller besøk butikken deres i Åndalsnes sentrum.    

Se den spektakulære filmen over Trollstigen, filmet for Måna Camping: