Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Romsdalen er en av Norges vakreste daler, med høye majestetiske berømte fjell, og den frådende Rauma elv i som slynger seg gjennom dalen. Trollveggen er Europas høyeste loddrette fjellvegg der høyeste punkt er 1788 moh. Den loddrette delen av Trollveggen er på hele 1000 meter, og i tillegg er det et overheng på hele 50 meter.

Det var i Romsdalsalpene klatresportens vugge sto i Europa rundt 1880,  og her ligger fortsatt flere av verdens vanskeligste klatreruter. På motsatt side av Trollveggen,  rager Romsdalshorn opp i 1555 meters høyde.  Romsdalshorn er et yndet klatremål for både nasjonale og internasjonale klatrere.  Vi anbefaler våre gjester å leie en guide med på turen.

Trollveggen Besøkssenter er en arkitektonisk perle,  og ble kåret til en av verdens 10 vakreste kafeer av Architectual Digest USA.  Trollveggen Besøkssenter viser en dramatisk film om Trollveggens historie:  med klipp fra klatrebragder og redningsaksjoner, klatring og basehopp.  Bygget  inneholder også  suvenirbutikk, auditorium og toaletter. Ta deg tid til et besøk her og nyt en fantastisk utsikt til fjellene.

Etter en lengre stopp her kan du kjøre videre oppover dalen, og attraksjonene står i kø. Vi nevner Slettafossen, Kylling bru og Sagelva Vasskraftsenter som noen highlights oppover dalen.

Om du trenger overnatting, finner du det her: http://visitandalsnes.com/kategori/overnatting/